C# Adım Adım Katmanlı Mimari: OOP,EntityFramework,WinForms

Katmanlı Mimari ve Nesneye Yönelik Programlama ile yazılım dünyasında kendinizi, daha ileri seviyelere taşıyacaksınız.

C# Seviyenizi Ezber Yapmadan Çok İyi Biçimde Geliştireceksiniz.

Katmanlı Mimari Nedir? Neden Kullanıyoruz?

Katmanlı Mimariyi 0’dan Temel Olarak Öğreneceksiniz.

Nesneye Yönelik Programlama İle Proje Geliştireceksiniz

EntityFramework Hakkında Bilgi Sahibi Olacaksınız.

Katmanlı Mimari Kullanarak Proje Yapmayı Öğreneceksiniz.

İlk olarak katmanlı mimari nedir?

– katmanlı mimari, uygulamaları üç mantıksal ve fiziksel bilgi işlem katmanı halinde düzenleyen, iyi yapılandırılmış bir yazılım uygulaması mimarisidir: gösterim katmanı, veya kullanıcı arayüzü ; verilerin işlendiği uygulama katmanı; ve uygulamayla ilişkili verilerin depolandığı ve yönetildiği veri katmanı.

Bu kursta size sıfırdan başlayarak  katmanlı mimariyi anlatacağım, katmanlı mimari şuanda birçok yazılım projesinde kullanılmaktadır. Bu kursta ayrıca nesneye yönelik programlama bilginizi de geliştirmiş olacaksınız. Katmanlı mimariyle ilgili temel konuları anlattım. Katmanlı mimari nedir? Ne için Kullanılır? Nerede Kullanılır? Bu soruların hepsinin yanıtını bu kursta verdim.

Kursta katmanlı mimari ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra örnek bir proje hazırlıyoruz. Bu proje ile katmanlı mimariyi uygulayacak ve daha iyi bir şekilde anlamış olacaksınız. Katmanlı mimari ve OOP bir arada bir kurs sundum. C# bilginizi de ezber yapmadan iyi bir şekilde geliştireceksiniz. Bu kursta ayrıca EntityFramework bilginizin de gelişeceğine inanıyorum.

Kısa Bilgi:

-Ben iş hayatında ve oku hayatımda yaptığım bir çok sunum, tez ödevlerimde katmanlı mimariyi kullandım. Bu yapının bana göre en büyük faydası projede yapılacak veya eklenecek olan bir verinin kolayca hemen yerine eklenmesidir ve herşeyin düzenli bir şekilde nerede olduğunun kolayca bulunmasıdır.

Katmanlı mimari kullanmanın faydaları;

  • Kompleks ve gitgide karmaşıklaşan projelere daha kolay hakimiyet.
  • Hata ayıklamanın kolaylaşması.
  • Projede ekip olarak çalışmayı kolaylaştırır.
  • Değişim sürecini hızlandırır.
  • Esnek bir yapı sağlar.

Tutorial Bar
Logo