Python eğitimini sıfırdan uzmanlığa ve yazılım geliştirme uygulamaları ile öğrenmeye hazır mısınız? Tüm yazılım ve programlama bilgilerini sizinle paylaşacağımız Python eğitiminde göreceğiniz ileri seviye programlama teknikleri ile piyasada rahatlıkla fark yaratabileceksiniz! Bu eğitimimizde Python programlama dilinin önemli olan tüm komutlarına ve modüllerine sıfırdan başlayarak, ileri seviyeye kadar değineceğiz. Eğitimde algoritma yazmayı ve kurmayı öğreneceksiniz, akabinde karışık algoritmaları çok kolay çözebileceksiniz. Ayrıca programlamanın mantığını da öğrendikten sonra istediğiniz her yazılım alanında kendinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız. Python programlama dili tüm alanlara uygulanabilir olduğundan, çok sayıda uygulama ve milyonlarca komut dosyası oluşturabileceksiniz. Eğitimimiz gelen istekler doğrultusunda her zaman güncel tutulmaya da çalışılacaktır. Aynı zamanda da tüm sorularınızı eğitimi izlerken anında sorabilirsiniz ve 24 saat içerisinde sorularınıza yanıt almış olacaksınız! Eğer Python ile ilgiliyseniz ve aynı zamanda da Yazılım, Yazılım Geliştirme, Veri Bilimi ve Makine Öğrenimi gibi önemli sektörlere ilgi duyuyorsanız bu Python eğitimi tam size göre bir eğitim olacaktır. Herkese şimdiden iyi bir eğitim geçirmesi dileğiyle, eğitimde başarılar dileriz.
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır. Bu da ona söz diziminin ayrıntıları ile vakit yitirmeden programlama yapılmaya başlanabilen bir dil olma özelliği kazandırır. Modüler yapısı, sınıf dizgesini (sistem) ve her türlü veri alanı girişini destekler. Hemen hemen her türlü platformda çalışabilir (Unix, Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Python ile sistem programlama, kullanıcı arabirimi programlama, ağ programlama, web programlama, uygulama ve veri tabanı yazılımı programlama gibi birçok alanda yazılım geliştirebilirsiniz. Büyük yazılımların hızlı bir şekilde prototiplerinin üretilmesi ve denenmesi gerektiği durumlarda da C ya da C++ gibi dillere tercih edilir.
Python, 1980’lerin sonunda ABC programlama diline alternatif olarak tasarlanmıştı. Python 2.0, ilk kez 2000 yılında yayınlandı. 2008’de yayınlanan Python 3.0, dilin önceki versiyonuyla tam uyumlu değildir ve Python 2.x’te yazılan kodların Python 3.x’te çalışması için değiştirilmesi gerekmektedir. Python 2 versiyonun resmi geliştirilme süreci, dilin son sürümü olan Python 2.7.x serisi versiyonların ardından 1 Ocak 2020 itibarıyla resmi olarak sona erdi. Python 2.x geliştirilme desteğinin sona ermesinin ardından, Python dilinin 3.6.x ve sonraki sürümlerinin geliştirilmesi devam etmektedir.